©2018 by DogSkills. Proudly created with Wix.com

LES AANBOD EN TARIEVEN 2019

 

Puppy Socialisatie lessen

Tijdens de Puppy Socialisatie lessen laten we de hond op een positieve manier kennismaken met de wereld om ons heen en leggen we de basis voor het aanleren van de oefeningen uit de Basis Opvoedingslessen. De Puppy Socialisatie lessen versterken de band met je hond. 


Er wordt gewerkt aan de socialisatie, Habituatie, ontwikkeling van je hond, contact met mensen en dieren, het voorkomen van gedragsproblemen, enz. 


Je leert wat je als eigenaar kan doen om je hond zo goed mogelijk te begeleiden in het dagelijks leven.

Deze lessen kunnen worden afgenomen per strippenkaart van 5 lessen á 45 minuten per les en kost 85 euro inclusief koffie/thee na afloop. Wekelijks kan voor de week erop ingetekend worden voor de lessen. De maximale groepsgrootte voor deze lessen is 4 cursisten.

Basis Opvoeding

Tijdens de Basis Opvoeding lessen krijg je o.a. inzicht in hoe je hond leert, wordt gewerkt aan het aanleren en toepassen van basis oefeningen in dagelijkse situaties, het voorkomen van gedragsproblemen, het ombuigen van ongewenst gedrag, enz.


Je leert wat je kan doen om je hond zo goed mogelijk te begeleiden in het dagelijks leven en je versterkt de band met je hond. 

Deze lessen zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. Alle oefeningen worden aangepast aan de (on)mogelijkheden van de hond en diens geleider. 

Deze cursus bestaat uit een reeks van 10 lessen á 45 minuten per les en kost 140 euro inclusief koffie/thee na afloop. De cursus vind op een vaste dag en tijdstip plaats met een vaste groep. Minimaal 2 deelnemers voor de start van een nieuwe groep maximale groepsgrootte van 4 cursisten.

Gewoon Samen Bezig (GSB)

Tijdens de GSB lessen komen elke week andere thema's aan bod. Denk hierbij aan gehoorzaamheidsoefeningen, balans & coördinatie, hersenwerk, locatielessen, voorkomen najagen, dierenarts training, enz. 

De GSB lessen zijn voor alle eigenaren die het leuk vinden om samen met hun hond bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. 

Alle oefeningen en spelletjes worden aangepast op de mentale en fysieke (on)mogelijkheden van de hond en diens geleider waardoor ook deze lessen geschikt zijn voor honden van alle leeftijden.

Deze lessen kunnen worden afgenomen per strippenkaart van 5 lessen á 45 minuten per les en kost 75 euro inclusief koffie/thee na afloop. Wekelijks kan voor de week erop ingetekend worden voor de lessen. De maximale groepsgrootte voor deze les is 4 cursisten. 

Voor de GSB lessen is een basis niveau vereist. 

Kinderlessen

Op de meeste hondenscholen mogen kinderen niet werken/bezig zijn met de hond. Kinderen (en hun ouder(s)/verzorger(s)) krijgen daar vaak alleen te horen wat ze allemaal niet met de hond mogen doen.

Bij DogSkills vinden wij het juist belangrijk dat kinderen daarnaast leren wat ze allemaal wèl met de hond mogen doen en begeleiden wij de kinderen (en hun ouder(s)/verzorger(s)) bij het uitvoeren van deze activiteiten. Ook leren wij bij DogSkills kinderen hoe ze honden kunnen lezen. 


Kinderlessen zijn te volgen door kinderen v.a. 8 jaar onder begeleiding van een volwassenen, deze lessen vinden 1 op 1 plaats en kost 200 euro voor 10 lessen á 30 minuten per les inclusief koffie/thee/fris na afloop

Locatie lessen

Locatielessen zijn een aanvulling/uitbreiding op de basis gehoorzaamheidlessen met als doel dat je leert hoe je als eigenaar je hond het beste kan begeleiden in nieuwe situaties.


Gedurende deze lessen kunnen de (eventueel) aangeleerde oefeningen van de gehoorzaamheid toegepast worden op een alternatieve wijze.  

Deze lessen worden op wisselende locaties gegeven, denk hierbij aan het bos, aan het water, in het dorp enz. 

Locatie lessen vinden 1 op 1 plaats  en kosten 55 euro per 60 minuten

Privé lessen

Privé lessen worden op maat samengesteld aan de hand van de behoeften van de hond en diens geleider.

Privé lessen kunnen bij DogSkills op locatie worden afgenomen voor 22,50 euro per les á 30 minuten of per strippenkaart van 10 lessen á 30 minuten per les voor 200 euro inclusief koffie/thee na afloop

Privé lessen aan huis kunnen worden afgenomen vanaf 27,50 euro per les á 30 minuten of per strippenkaart van 10 lessen á 30 minuten per les voor 250 euro binnen een straal van 15 km vanaf Puiflijk, daarboven komen er reiskosten bij. 

Huisbezoek

Bij een huisbezoek komen wij bij u thuis om een beter beeld te krijgen van de hond en het eventuele ongewenste gedrag wat hij/zij thuis laat zien. Tijdens dit bezoek wordt vervolgens een advies uitgebracht voor vervolg trainingen.


Kosten 60 euro voor een bezoek van 60 tot 90 minuten binnen een straal an 15 km vanaf Puiflijk daarbuiten komen er reiskosten bovenop. 

Samen zijn in het bos

Wie vind het nou niet heerlijk om lekker met zijn of haar hond te wandelen in een schitterend bos? Vaak begint zo’n wandelen met het losknippen van de lijn en de hond lekker te laten gaan om te snuffelen en te rennen. Als baasje loop je met je hond vervolgens door het bos terwijl je gezellig met kletst met mensen die je onderweg tegen komt of je geniet van de stilte en zet in je hoofd ondertussen van alles op een rijtje. Je bent dan wel met je hond in het bos alleen je bent niet echt samen verbindend bezig.


Tijdens deze workshop in het schitterende Leurse bos gaan we eens op een andere manier met elkaar het bos in. We leggen de focus op het verbindend bezig zijn, het echt zien van je hond en zijn lijf, kijken naar het gedrag van je hond en zijn communicatie met jouw als baasje en met de andere aanwezige honden. Gedurende deze hele workshop leer je bewuste keuzes te maken tussen allerlei activiteiten die we onderweg tegenkomen en hoe deze te aanbieden aan de honden.
Je leert o.a.;
- Creatieve activiteiten in het bos bedenken die geschikt zijn voor jouw hond
- Kijken naar de lichaamstaal van je hond
- Wat de valkuilen en voorkeuren van je hond zijn
- In verbinding staan met je hond
- Terrastraining inclusief koffie/thee bij restaurant Het Leurse hof na afloop

Deze workshop is geschikt voor honden met een goede conditie en gezondheid, die gewend zijn lange wandelingen te maken, van alle rassen en kruisingen. De hond dient een leeftijd te hebben van minimaal 1 jaar. Wanneer je hond medicijnen gebruikt is het verstandig om eerst even na te gaan of deze wel samen gaan in met deze activiteit. Bij twijfel hierover is het altijd verstandig even contact op te nemen met je dierenarts. Ook als baasje dien je te beschikken over een goede conditie en gezondheid.


Een privé workshop duurt ongeveer 2 uur en kost €95,=
Deze workshop wordt op aanvraag ook voor groepen georganiseerd met een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 6 deelnemer á €55,= p.p.