top of page
Les Aanbod en Tarieven: Services

Bij DogSkills hebben we een breed lesaanbod en we helpen je dan ook graag de lessen te vinden die het best passen bij jou en je hond. Daarom bieden wij de optie om een afspraak te maken voor een gratis kennismaking les waarbij wij jou graag adviseren welke lessen het best zouden passen bij jullie wensen en behoeften.


Lesaanbod en Tarieven
 
20180515_102846.jpg

Puppy Socialisatie lessen

Elke pup is uniek en heeft een eigen unieke benadering en training nodig.
 

Maar ook jij als baasje bent uniek, zo is er bijvoorbeeld een groot verschil in de behoefte van begeleiding. Als het de eerste keer is dat je een pup in huis haalt heb je nu eenmaal andere vragen en behoefte aan andere begeleiding als wanneer je al meerdere pups hebt opgevoed. Daarom hebben wij er bij DogSkills voor gekozen om puppylessen op maat aan te bieden doormiddel van privélessen aan huis (of op locatie).

Tijdens de Puppy lessen laten we de hond op een positieve manier kennismaken met de wereld om ons heen en leggen we de basis voor het aanleren van de oefeningen uit de Basis Opvoedingslessen, er worden nog geen cues aangeleerd. De Puppy lessen versterken de band met je hond en leggen de basis voor een stekte en stabiele relatie met je hond. 

Er wordt gewerkt aan de socialisatie, Habituatie, ontwikkeling van je hond, contact met mensen en dieren, het voorkomen van gedragsproblemen, enz. Puppy lessen & workshops bestaan uit een mix van theorie en praktijk.

Je leert wat je als eigenaar kan doen om je hond zo goed mogelijk te begeleiden in het dagelijks leven.

Het puppypakket bestaat uit:
- Een goed gevulde welkom-tas t.w.v. €25 euro met daarin o.a. een puppylijntje, trainingstasje, samples en nog meer leuke verrassingen,
- 4 lessen aan huis van circa 45 tot 60 minuten
- Lidmaatschap tot onze besloten online leeromgeving (via Facebook) met meer dan 300 filmpjes & hand-outs van oefeningen, dagelijkse tips, weetjes en begeleiding voor de duur van het kalenderjaar.

De kosten voor dit puppypakket op maat bedraagt € 225,=

Puppy Socialisatie lessen zijn geschikt voor pups tot 28 weken oud en hebben in principe wekelijkse instroommomenten, echter kan het zijn dat er door de drukte een wachtlijst ontstaat. Meld je daarom altijd tijdig aan voor deze lessen.

20180330_214708.jpg

Basis Opvoeding

Tijdens de Basis Opvoeding lessen krijg je o.a. inzicht in hoe je hond leert, wordt gewerkt aan het aanleren en toepassen van basis oefeningen in dagelijkse situaties, het voorkomen van gedragsproblemen, het ombuigen van ongewenst gedrag, enz.

 

Je leert wat je kan doen om je hond zo goed mogelijk op speelse wijze te begeleiden in het dagelijks leven en je versterkt de band met je hond. 

Deze lessen zijn geschikt voor honden van alle leeftijden. Alle oefeningen worden aangepast aan de (on)mogelijkheden van de hond en diens geleider. De Basis Opvoeding cursus bestaat uit een mix van theorie en praktijk lessen. De theorielessen vinden online plaats op de dagen dat de lessen op het veld niet door kunnen gaan wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden. 

Deze cursus bestaat uit een reeks van 15 lessen á 35/45 minuten per les en kost 232,50 euro. De cursus vind op een vaste dag en tijdstip plaats met een vaste groep. Minimaal 3 deelnemers voor de start van een nieuwe groep maximale groepsgrootte van 6 cursisten. Is er geen puppy cursus bij DogSkills gevolgd dan is 1 privé les ter kennismaking en om wat theorie door te nemen verplicht voorafgaand aan de cursus.

 

Liever de basis cursus middels privélessen aan huis?

Ook dat is mogelijk, bekijk hiervoor de tarieven voor privélessen aan huis.

FB_IMG_1522249439845.jpg

Gewoon Samen Bezig (GSB)

Tijdens de GSB lessen komen elke week andere thema's aan bod. Denk hierbij aan gehoorzaamheidsoefeningen, balans & coördinatie, hersenwerk, locatielessen, voorkomen najagen, dierenarts training, enz. 

De GSB lessen zijn voor alle eigenaren die het leuk vinden om samen met hun hond bezig te zijn en nieuwe dingen te leren. 

Alle oefeningen en spelletjes worden aangepast op de mentale en fysieke (on)mogelijkheden van de hond en diens geleider waardoor ook deze lessen geschikt zijn voor honden van alle leeftijden.

Deze lessen kunnen worden afgenomen per strippenkaart van 10 lessen á 35/45 minuten per les en kost 165,= euro. Wekelijks kan voor de week erop ingetekend worden voor de lessen. De groepsgrootte heeft een minimum van 2 cursisten en een maximale groepsgrootte van 6 cursisten per groep. Een voorwaarde om aan de GSB lessen deel te mogen nemen is dat je de Basis Opvoeding cursus of Privé lessen moet hebben gevolgd bij DogSkills. 

Voor de GSB lessen is een basis niveau vereist. 

IMG_20180606_201818.jpg

Kinderlessen

Op de meeste hondenscholen mogen kinderen niet werken/bezig zijn met de hond. Kinderen (en hun ouder(s)/verzorger(s)) krijgen daar vaak alleen te horen wat ze allemaal niet met de hond mogen doen.

Bij DogSkills vinden wij het juist belangrijk dat kinderen daarnaast leren wat ze allemaal wèl met de hond mogen doen en begeleiden wij de kinderen (en hun ouder(s)/verzorger(s)) bij het uitvoeren van deze activiteiten. Ook leren wij bij DogSkills kinderen hoe ze honden kunnen lezen. 

 

Kinderlessen zijn te volgen door kinderen v.a. 8 jaar onder begeleiding van een volwassenen, deze lessen vinden 1 op 1 plaats en kost 275 euro voor 10 lessen á 20/30 minuten per les.

IMG_20180616_160743.jpg

Locatie lessen

Locatie lessen zijn een aanvulling/uitbreiding op de basis gehoorzaamheid lessen met als doel dat je leert hoe je als eigenaar je hond het beste kan begeleiden in nieuwe situaties.

 

Gedurende deze lessen kunnen de (eventueel) aangeleerde oefeningen van de gehoorzaamheid toegepast worden op een alternatieve wijze.  

Deze lessen worden op wisselende locaties gegeven, denk hierbij aan het bos, aan het water, in het dorp enz. 

Locatie lessen vinden 1 op 1 plaats  en kosten 75 euro per 60 minuten

IMG_20180427_124954.jpg

Privé lessen & Privé lessen aan huis

Privé lessen worden op maat samengesteld aan de hand van de behoeften van de hond en diens geleider en zijn zeer geschikt voor honden die erg prikkelgevoelig zijn. Privé lessen bestaan uit een mix van theorie en praktijk lessen. De theorielessen vinden online plaats op de dagen dat de lessen op het veld niet door kunnen gaan wegens bijvoorbeeld weersomstandigheden. 

Privé lessen kunnen bij DogSkills op locatie worden afgenomen voor 27,50 euro per les á 20/30 minuten of per strippenkaart van 10 lessen á 30 minuten per les á 247,50 euro.

 

Wil je samen met een familielid, vriend(in) of kennis Privé lessen volgen met twee honden gelijktijdig dan kan je Duo lessen afnemen bij DogSkills. Duo lessen zijn af te nemen per les á 30 minuten voor 35 euro per les of per strippenkaart van 10 lessen á 20/30 minuten per les  voor 350 euro.

 

Privé lessen aan huis kunnen na een huisbezoek worden afgenomen per strippenkaart van 5 lessen van circa 60 minuten per les voor 399 euro binnen een straal van 15 km vanaf Puiflijk, daarboven komen er reiskosten bij. 

Gedragsbegeleiding

Gedragsbegeleidingbegeleiding is voor baasjes en honden die te maken hebben met ongewenst gedrag zoals bijvoorbeeld;

- Bezit Agressie
- Uitvallen aan de lijn

- Angst

- Hyper gedrag

- Reactief gedrag

- Overmatig blaffen

- Verlatingsangst
- Bijtgedrag

Omdat elke hond anders is en een andere aanpak nodig heeft om het gedrag af te leren/om te buigen stellen wij voor gedragsbegeleiding pakketten op maat samen. Pakketten kunnen bestaan uit o.a. een huisbezoek, lessen aan huis, online lessen, privé lessen en/of locatie lessen. 

Voor gedragsbegeleiding is het verplicht een huisbezoek of Zoom-consult in te plannen, na aanleiding daarvan zal een pakket op maat worden aangeboden. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

Maart 2015 mob 495.jpg

Huisbezoek

Bij een huisbezoek komen wij bij u thuis om een beter beeld te krijgen van de hond en het eventuele ongewenste gedrag wat hij/zij thuis laat zien. Tijdens dit bezoek wordt vervolgens een advies uitgebracht voor vervolg trainingen.

 

Kosten 90 euro voor een bezoek van 60 tot 90 minuten binnen een straal van 15 km vanaf Puiflijk daarbuiten komen er reiskosten bovenop. 

Samen zijn in het bos

Wie vind het nou niet heerlijk om lekker met zijn of haar hond te wandelen in een schitterend bos? Vaak begint zo’n wandelen met het losknippen van de lijn en de hond lekker te laten gaan om te snuffelen en te rennen. Als baasje loop je met je hond vervolgens door het bos terwijl je gezellig met kletst met mensen die je onderweg tegen komt of je geniet van de stilte en zet in je hoofd ondertussen van alles op een rijtje. Je bent dan wel met je hond in het bos alleen je bent niet echt samen verbindend bezig.

 

Tijdens deze workshop in het schitterende Leurse bos gaan we eens op een andere manier met elkaar het bos in. We leggen de focus op het verbindend bezig zijn, het echt zien van je hond en zijn lijf, kijken naar het gedrag van je hond en zijn communicatie met jouw als baasje en met de andere aanwezige honden. Gedurende deze hele workshop leer je bewuste keuzes te maken tussen allerlei activiteiten die we onderweg tegenkomen en hoe deze te aanbieden aan de honden.
Je leert o.a.;
- Creatieve activiteiten in het bos bedenken die geschikt zijn voor jouw hond
- Kijken naar de lichaamstaal van je hond
- Wat de valkuilen en voorkeuren van je hond zijn
- In verbinding staan met je hond
- Terrastraining inclusief koffie/thee bij restaurant Het Leurse hof na afloop

Deze workshop is geschikt voor honden met een goede conditie en gezondheid, die gewend zijn lange wandelingen te maken, van alle rassen en kruisingen. De hond dient een leeftijd te hebben van minimaal 1 jaar. Wanneer je hond medicijnen gebruikt is het verstandig om eerst even na te gaan of deze wel samen gaan in met deze activiteit. Bij twijfel hierover is het altijd verstandig even contact op te nemen met je dierenarts. Ook als baasje dien je te beschikken over een goede conditie en gezondheid.

 

Een privé workshop duurt ongeveer 2 uur en kost €120,=
Deze workshop wordt op aanvraag ook voor groepen georganiseerd met een minimum van 2 deelnemers en een maximum van 6 deelnemer á €55,= p.p.

Neuswerk voor Honden

Bij DogSkills bieden wij vanaf heden Neuswerk lessen aan. Neuswerk lessen bij DogSkills bestaan uit een combinatie van Hersenwerk en Detectie activiteiten.

Tijdens het neuswerk wordt de hond actief gestimuleerd zijn neus te gebruiken om een geurbron, speeltje of iets lekker te vinden. 

Neuswerk lessen zijn af te nemen per strippenkaart van 5 lessen á 30 minuten per les en kost €150,= per les kaart. 

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op. 

Hersenwerk voor Honden

 

VIP Programma

 

Ken je de uitspraak; “Je hond opvoeden moet je zelf doen, een trainer geeft enkel handvatten.” Maar is dat wel zo?

 

Gedeeltelijk is dit waar, want een trainer kan de hond wel voor je opvoeden maar je dient het vervolgens ook zelf te kunnen bijhouden. Trainen is namelijk niet iets wat alleen de hond moeten leren, ook als baasje dien je veel vaardigheden te leren. Deze combinatie kan er vaak voor zorgen dat de opvoeding van de hond langer duurt. Hoe fijn zou het zijn als jij onder begeleiding van een professional aan jouw honden skills kan werken terwijl je hond de basis aangeleerd krijgt door een professionele trainer/gedragsbegeleider? Want eerlijk is eerlijk het is een stuk makkelijker als je hond al begrijpt wat de bedoeling is en wat er van hem verwacht wordt.

 

Dat kan bij DogSkills met het VIP-programma.

 

Het VIP-programma is een programma van 6 weken. Gedurende deze 6 weken komen wij 2 maal per week op maandag en woensdag overdag jouw hond komen trainen een uur lang trainen voor je. We trainen zoveel mogelijk bij jou thuis en jullie eigen omgeven of halen de hond op om op het terrein te trainen wanneer gewenst of noodzakelijk. Vervolgens vindt op de vrijdag een les van circa 1 uur plaats waarin we de overdracht laten plaatsvinden van wat we gedaan hebben, deze les kan aan huis, op het lesveld of online plaatsvinden afhankelijk van waar je voorkeur naar uit gaat. We leggen het nut van de aangeleerde oefeningen uit, hoe we ze hebben aangeleerd, welke vooruitgang de hond gedurende de week heeft bereikt en hoe je zelf verder kan werken aan het gedrag/het gedrag kan onderhouden.

 

Je dient zelf te zorgen voor een goed passend Y-tuig en lijn met dubbele musketon. Overige trainingsmaterialen die eventueel nodig zijn krijg je van ons te leen gedurende het programma.

 

Verder krijg je levenslang (zolang het bestaat) gratis toegang tot onze besloten facebook cursistengroep met daarin mogelijkheid voor dagelijkse online begeleiding, challenges, extra lesstof, handouts, trainingsfimpjes, en nog veel meer.

 

Er kan tijdens het VIP Programma o.a. gewerkt worden aan;
- De basis opvoeding en voorkomen van gedragsproblemen
- Uitval gedrag aan de lijn/extreem trekken aan de lijn
- Hypergedrag
- Hap-bijt gedrag
- Opspringen
- Recall (hierkomen als geroepen)

 

Elk programma wordt op maat samengesteld n.a.v. de wensen en behoeften van baas en hond. Deze worden besproken tijdens het intakegesprek voorafgaand aan de start van het programma.

 

De totale kosten voor een VIP pakket van 6 weken bedraagt € 1799,= binnen een straal van 10 km vanaf Puiflijk. Daarbuiten komen er reiskosten bovenop.

bottom of page