top of page
Massage voor Honden

Voordelen van hondenmassage

 

We kennen allemaal dat heerlijke gevoel van ontspanning dat je krijgt na een hele goede massage, maar een goede massage kan zoveel meer doen dan dat – en het is niet alleen voor mensen. Hondenmassage biedt eveneens een breed scala aan fysieke en psychologische voordelen voor je hond.

 

Een aantal voordelen van hondenmassage:…

 

1. Het vermindert stress en angst

 

Het is bewezen dat massage stress, angst en overprikkeling kan verminderen, wat een enorm pluspunt is voor elke hond en vooral nuttig is voor honden die gemakkelijk gestrest of bezorgd raken.

 

2. Het vermindert pijn

 

Het masseren van spieren stimuleert de afgifte van endorfine un het lichaam, wat op zijn beurt pijn helpt verlichten. Als je hond een lange dag heeft doorgebracht met rennen, spelen of zwemmen, kan deze inspanning leiden tot pijn en stijfheid in de gewrichten en spieren. Massage kan helpen om die spieren te ontspannen en gespannen gebieden weer te ontspannen. Honden met aandoeningen zoals artritis zullen om deze reden een massage dan ook extra waarderen. Maar ook als je hond herstellende is van een pijnlijke verwonding, kan massage helpen om de pijn te verlichten.

 

3. Het verbetert de bloedsomloop en de lymfestroom

 

Massage verhoogt de bloedsomloop en lymfestroom, wat op zijn beurt het hele lichaam ten goede komt. Een goede bloedsomloop zorgt ervoor dat je hond een gezonde toevoer van bloed, zuurstof en voedingsstoffen naar zijn hersenen en andere organen krijgt, en houdt zijn huid en vacht gezond. Het verbeteren van de doorstroming van de lymfevloeistof helpt om metabolisch afval weg te voeren van hun spieren en inwendige organen. Dit alles betekent dat jouw hond een betere kans heeft om bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hypertensie (hoge bloeddruk) en oedeem (een teveel aan waterige vloeistof die zich ophoopt in de holtes of weefsels van het lichaam) te vermijden.

 

4. Het helpt bij het herstelproces

 

Hondenmassage kan een prachtige vorm van therapie zijn voor dieren die herstellen van een blessure of operatie. Bovendien is het niet alleen het geblesseerde gebied dat baat kan hebben bij de helende aanrakingen tijdens een massage. Om bijvoorbeeld een geblesseerde poot te compenseren, zal een hond na verloop van tijd veel van de andere spiergroepen in het hele lichaam overmatig belasten. Daarom kan hun hele lichaam profiteren van massage tijdens het herstelproces.

 

5. Het helpt mogelijke gezondheidsproblemen te identificeren

 

Een ander bijkomend voordeel van regelmatige hondenmassage is dat eventuele knelpunten geïdentificeerd kunnen worden die je als baasje vervolgens onder de aandacht van je dierenarts kan brengen voor verder onderzoek. Vroege detectie is een manier waarop regelmatige massages kunnen bijdragen aan de lengte en kwaliteit van het leven van je hond.

 

Door direct op de zachte weefsels van een hond te werken, kan hondenmassage dus o.a. de bloedstroom verbeteren, stress verlichten, pijn verminderen, strakke en pijnlijke spieren ontspannen en verstuikingen en verrekkingen helpen genezen. Bovendien kan massage eraan bijdragen dat ook het immuunsysteem versterkt, de spijsvertering verbetert en de bloeddruk verlaagt wordt.

 

Naast een normale hondenmassage werken wij met essentiële oliën die de massagevoordelen nog groter maken.

 

Wat zijn de voordelen van aromatherapie voor honden?

 

Aromatherapie voor honden kan extra ondersteuning bieden bij o.a. verlatingsangst, angst voor vuurwerk en onweer tot het verlichten van wagenziekte, verminderen van stress, opwinding & overprikkeling, het werkt kalmerend en ontspannen voor je hond, het bevordert gevoelens van welzijn, staat bekent als stemmingsverbeteraar en de essentiële oliën kunnen ondersteuning bieden bij diverse gezondheidsklachten. 

 

Dus waar wacht je nog op, boek een honden aromatherapie massage voor jouw hond door ons te mailen op info@dogskills.nl

 

Tarieven: 

Intake consult duur circa 60 minuten €75,=

 

Vervolg consult duur circa 30 minuten €35,=

 

Strippenkaart voor 5 vervolgconsulten van circa 30 minuten (geldig tot 12 maanden na datum van aanschaf) €150,=

Kopie van  Essential Oils - 50 Tips.png

Aromatherapie

Etherische oliën (ook wel aromatische of essentiële oliën genoemd) worden op natuurlijke wijze veelal uit geurige heilzame planten gewonnen. Zo kan de natuurlijke kracht van de plant in de vorm van etherische olie op mens of dier worden overgedragen. 

Etherische oliën, mits 100 % puur en natuurlijk, zijn nuttig voor lichaam en geest en kunnen een gunstige invloed op de gezondheid hebben. Het gebruiken en toepassen van etherische oliën heet aromatherapie.

Het reukorgaan is waarschijnlijk het belangrijkste zintuig voor de hond, maar ook voor mensen is geur belangrijk. 

De geurreceptoren in de neus communiceren met delen van de hersenen (limbisch systeem) die op hun beurt weer herinneringen en emoties opslaan. Inademing van moleculen uit essentiële oliën stimuleert het limbisch systeem en vanuit daar kunnen ze de fysieke, emotionele en mentale gezondheid beïnvloeden. 

Etherische oliën kunnen ook op de huid worden aangebracht. Dit kan bijvoorbeeld middels massage. Massage is een fijne manier om aromatherapie toe te passen, omdat het werkt op verschillende niveaus. Door de huid/vacht worden de oliën opgenomen in het lichaam en zo bereiken de oliën uiteindelijk iedere cel in het lijf, tegelijkertijd worden de oliën ingeademd. Daar komt nog de positieve werking van de massage zelf bij. Etherische oliën kunnen positief bijdragen aan het zelfhelend vermogen van het lichaam en kunnen ingezet worden bij bijvoorbeeld, eczeem, wondjes, etc. Er zijn zelfs oliën die geschikt zijn voor inwendig gebruik (let op niet alle oliën zijn hiervoor geschikt en altijd in overleg met de dierenarts toedienen). 

Van oliën als lavendel, roos, sinaasappel, bergamot, citroen en sandelhout is aangetoond dat ze kunnen ondersteunen bij onrust, stress en helpen lekker te slapen. Andere kunnen weer ondersteunen bij bijvoorbeeld agressie of angst.

Studies tonen aan dat een aantal oliën en/of bestanddelen van essentiële oliën antibacteriële of antischimmel eigenschappen hebben (zoals bijvoorbeeld bij tea tree, oregano, tijm, kruidnagel). Ze worden steeds meer ingezet als natuurlijke behandeling van of ondersteuning bij angst, spanningen, stress, huidklachten en andere ongemakken.

Etherische oliën zijn de vluchtige geurstoffen uit aromatische planten. Deze geurstoffen worden geproduceerd en

opgeslagen in speciale cellen in de plant. Zo kunnen de geurcellen gelokaliseerd zijn in de bloemblaadjes (bijvoorbeeld bij Roos); in het blad (bijvoorbeeld bij Pepermunt); in de wortel (bijvoorbeeld bij Gember en Valeriaan); in de schil (bij citrusvruchten); en in het hout (zoals bijvoorbeeld bij Sandelhout en Ceder). 

De plant gebruikt deze aroma's voor het aantrekken of afweren van insecten en/of bestrijding van ziektekiemen. Om deze eigenschappen voor mensen te gebruiken, worden deze essentiële oliën uit de plantendelen onttrokken (geëxtraheerd). Over het algemeen worden deze bijzonder concentreerde grondstoffen gewonnen via waterdampdestillatie maar voor sommige oliën wordt persing of CO2 extractie als techniek gebruikt. Het resultaat is een etherische olie die we voor verschillende toepassingen kunnen gebruiken.

Elke olie bezit een eigen, unieke samenstelling van actieve bestanddelen en dit mengsel van werkzame stoffen bepaalt de werking en eigenschappen. Sommige oliën past men toe bij lichamelijke ongemakken. Andere oliën bezitten een grotere psychische en emotionele waarde doordat ze bijvoorbeeld ontspanning kunnen bevorderen of een ruimte aangenaam laten ruiken, waardoor onrust en angst vermindert.

Er verschijnen meer en meer onderzoeksresultaten die de werking en eigenschappen van oliën ondersteunen.

De oliën die we bij DogSkills gebruiken zijn hoogwaardig doordat ze vanaf plantzaadje tot aan het bottelen een secure selectie en controle ondergaan door diverse (afzonderlijke) partijen. Dit maakt dat deze van topkwaliteit en zeer krachtig zijn en je vindt deze dan ook niet in de winkels. 

 

Het is dan ook raadzaam om dit mooie product pas in te zetten na een persoonlijk advies voor gebruik. 
 

De kosten voor een Aromatherapie starterkit consult voor honden bedraagt €60,= en kan zowel online als persoonlijk en duurt circa 60 tot 90 minuten. De afzonderlijke oliën kan je vervolgens via ons bestellen. 

De kosten voor een uitgebreider persoonlijk Aromatherapie consult bedragen €80,= Hierbij wordt verder gekeken dan de oliën uit de starterkit.

Om te ontdekken welke oliën jouw hond het best kunnen ondersteunen nemen we eerst een uitgebreid Anamnese formulier door. Aan de hand van de antwoorden laten we de hond een keuze maken uit een selectie oliën die vervolgens ondersteunend ingezet kunnen worden. Na deze keuze van de hond krijg je als eigenaar uitleg over welke oliën je kan inzetten en hoe je deze kan toepassen. 
 

Wil je een uitgebreid online consult dan zal deze uit 2 delen bestaan. Tijdens het eerste consult nemen we een uitgebreide vragenlijst en de kort basis van Aromatherapie door. Aan de hand van dit eerste consult ontvang je vervolgens een sample kit met de oliën (min. 5 en max. 10 verschillende oliën), die op basis van de verzamelde gegevens volgens ons het best zouden aansluiten bij de beschreven klachten. 

Gedurende het tweede consult ga jij onder onze begeleiding de oliën een voor een aan je hond aanbieden zodat we samen kunnen kijken welke oliën jouw hond aangeeft nodig te hebben/prettig te vinden waarbij je uiteraard van ons uitleg krijgt over de werking van de olie en hoe je deze kan toepassen. Deze afzonderlijke oliën kan je vervolgens indien gewenst los bij ons bestellen.

De kosten voor een uitgebreid online consult in twee delen inclusief 5 tot 10 sample oliën bedraagt € 150,= (excl. € 3,95 verzendkosten). Voor de online consulten is het belangrijk dat je de mogelijkheid hebt je camera zo in te stellen dat wij zowel jou als de hond goed in beeld hebben.

 

Koop je via DogSkills een premium starterkit met daarin:

- 11 oliën (mix van singles en blends)

- Een diffuser (naar keuze)

- een sample zakje Ningxia Red (60 ml)

- Een flesje V6 olie (58 ml)

- 10 lege sample flesjes van 2 ml

- 10 olie sample kaarten

- Productgids

Dan krijg je van ons een gratis starterkitconsult. 

 

Neem vandaag nog contact op om een afspraak in te plannen of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. 

 

 

Vlooien/Teken consult op maat

Wil jij een natuurlijk vlooien en/of tekenwerend middel op maat voor jouw hond?

Tegenwoordig kan je bijna de bomen door het bos niet meer zien als het aan komt op natuurlijke vlooien en teken middelen.

Bijna al deze natuurlijke middelen bevatten essentiële oliën en er zijn heel veel essentiële oliën die insectafwerend werken.

Daarvan heeft de ene weer een sterkere werking als de andere en dit is waarom de werking en geur van deze middelen afhankelijk van de samenstelling ook iets kan afwijken.

Zoals jullie inmiddels wellicht weten is het reukorgaan een van de belangrijkste zintuigen voor onze honden. De neus van een hond werkt vele malen beter dan die van ons mensen en maakt deze dan ook gevoelig voor sterkere voor- en afkeuren van geuren. Dit betekent dat honden de essentiële oliën ook sterker ruiken en ervaren als wij mensen.

Geurprikkels komen o.a. in de hersenen terecht waar een associatie gelegd wordt tussen de geur en bepaalde emoties.

Natuurlijke vlooien en teken middelen gemaakt van essentiële oliën van top kwaliteit, die 100% puur zijn, zijn zeer krachtig in werking.

Maar doordat de geur beleving voor ieder individu verschilt is het het allerbest om een op maat samengesteld middel te gebruiken zodat het past bij de behoeften van jouw hond en geen onnodige stress veroorzaakt bij je hond door een negatieve geur-associatie.

Stress vermindert namelijk de weerstand en maakt je hond juist vatbaarder voor infecties, schimmels en parasieten.

Naast de geur-emotie kan een hond ergens fysiek last van hebben (buikpijn of spierpijn bijvoorbeeld) onze honden kunnen dan met hun keuze van olie veel vertellen over hun inwendige gesteldheid.

Voor het op maat samenstellen van een vlooien- en/of tegenwerend middel laten we de hond uit onze selectie insectwerende essentiële oliën kiezen welke oliën we kunnen gaan gebruiken.

Dit doen we door gedurende een periode van circa 45 minuten de hond in mininaal 3 tot 4 korte series, verschillende oliën aanbied te bieden om uit te kiezen (12 in totaal).

Afhankelijk van de gekozen oliën kan het zijn dat de hond in sommige gevallen als afsluiter nog de keuze krijgt uit 2 versterkende oliën.

Tussen elke sessie door krijgt de hond de gelegenheid om even bij te komen en de ruimte te verlaten om buiten te snuffelen als hij daar behoefte aan heeft.

Gedurende deze pauze krijg jij als baasje uitleg over de gekozen olie (of oliën) en hoe je deze nog meer kan inzetten.

Nadat de hond zijn keuzes heeft gemaakt, kan je ervoor kiezen een instectwerend middel bij ons te bestellen die we op maat maken met de door je hond gekozen oliën.

Deze is vervolgens op een latere datum op te halen, zodra wij hem klaar hebben staan ontvang je hierover van ons bericht.

Je kan er ook voor kiezen de essentiële oliën bij ons bestellen (eventueel samen met de eventueel overige benodigdheden zoals lege roller of sprayfles) om zelf voortaan je eigen natuurlijke vlooien- en tekenwerende middel te kunnen maken en de oliën voor nog meer doeleinden te gebruiken.

Uiteraard krijg je bij deze laatste optie van ons een op maat samengesteld receptkaartje en mag je altijd contact opnemen voor meer begeleiding bij het gebruik van je gekochte oliën voor overige doeleinden.

Je bestelling wordt indien gewenst bezorgd (binnen een straal van 15 km vanaf Puiflijk gratis, daarboven komen er verzendkosten bij).

De prijs van een vlooien- & tekenconsult is € 49,95

Liever een consult aan huis?

Ook dat ik mogelijk daarvoor bedragen de kosten binnen een straal van 15 km vanaf Puiflijk € 64,95

Op maat gemaakte 10 ml rollers zijn verkrijgbaar vanaf € 9,95 (afhankelijk van de gekozen oliën)

Op maat gemaakte spray 200 ml zijn verkrijgbaar vanaf € 19,95 (afhankelijk van de gekozen oliën)

Van de afzonderlijke oliën en lege rollers en sprayflessen hebben wij een prijslijst op de dag zelf inclusief eventuele aanbieden op dat moment.

Wil jij een afspraak maken voor een vlooien- & tekenconsult of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te mailen naar info@dogskills.nl of neem telefonisch contact met ons op door te appen of bellen naar 0652613675

Disclaimer:

Bij DogSkills zijn we geen dierenarts, de oliën zelf zullen dan ook geen medicatie vervangen maar werken ondersteunend op een natuurlijke manier.

Bij medische klachten of bij gebruik van voorgeschreven medicatie is het raadzaam aan om eerst met de dierenarts/specialist te overleggen, voordat je de oliën gaat gebruiken. DogSkills niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen of schade, direct of indirect, bij het verkeerde gebruik van de geleverde oliën en mixen. Je krijgt een gebruiksaanwijzing mee geleverd bij een product en als je vragen heeft mag je deze natuurlijk altijd stellen.

351327369_213090811546434_986564930628435337_n.jpg
sbb-beeldmerk-fc.gif
Stage plekken: Services
bottom of page