top of page

Zo doen we er uren over!!!!!!


Je begint vol goede moed aan een wandeling met je viervoeter. Na het zetten twee stappen sta je opeens stil. De hond heeft iets geroken en is in de ankers gegaan om dit geurtje eens goed in zich op te nemen. Je wacht geduldig tot de hond uit gesnuffeld is en loopt verder. Na twee meter gaat de hond weer in de ankers omdat hij/zij weer een nieuw plekje heeft gevonden om flink te snuffelen. Veel eigenaren zuchten op dit moment diep en vertellen hun hond dat ze verder moeten lopen......... "Anders duurt het uren voordat we ons rondje gelopen hebben" hoor je ze dan vaak zeggen. De wereld van de hond bestaat veelal uit geuren. Doormiddel van deze geuren krijgt onze hond informatie binnen over zijn omgeving. Snuffelen geeft de hond geestelijke uitdaging en is daardoor ook vermoeiend voor de hond. Als je je hond snuffeltijd ontneemt gaat hij/zij zich meer focussen op zijn zicht en het kan zorgen voor onrustig gedrag bij je hond. Met Zola wordt elke dag een snuffelwandeling gemaakt waarbij ze zo vaak en zo lang stil mag staan om te snuffelen als ze wil. Maak jij wel eens een snuffelwandeling met je hond???

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page