top of page

Honden ijsjes, wel of niet aanbieden?

Wil je je hond een hondenijsje geven?

Geen probleem....... zolang deze zo gemaakt is dat de hond eraan kan likken en hem niet in een keer wegschrokt. Als het hondenijsje te snel gegeten/weggeschrokt wordt loopt je hond gevaar op een maagtorsie. Daarnaast krijgen veel honden door de klont ijs die opeens op de maag komt te liggen ook last krijgen van diarree en/of buikpijn.

Hoe je dan wel een hondenijsje kan aanbieden?

Maak je ijsje bijvoorbeeld in een Kong of ander vulbaar hondenspeeltje. Zo kan de hond het ijsje likkend oppeuzelen. Een bijkomend voordeel is dat ze er vaak ook langer mee doen op deze manier.

Door het voer van de hond in de speeltjes te doen geeft dit de hond een extra mentale uitdaging (verrijking) doordat hij/zij moet bedenken hoe het voer eruit kan, daarnaast is de hond veel langer bezig met zijn/haar maaltijd/ijsje.

Er zijn ook speciale hondenijsjes in bakjes verkrijgbaar, dit soort ijsjes zijn geschikt voor honden die niet meteen de verpakking mee opschrokken maar rustig het bakje leeglikken.

Blijf er wel altijd bij als je je hond een ijsje aanbied, alleen dan kan je zien of je hond het echt leuk vind en snapt wat de bedoeling is. Raakt je hond gefrustreerd of snapt hij/zij niet wat de bedoeling is? Probeer dan het ijsje eerst uit de hand aan te bieden, zodat de hond eraan gaat likken.

Meer weten over de do’s en don’ts van hondenijsjes……. Doggo heeft hier het volgende artikel over geschreven; https://www.doggo.nl/…/honden-v…/krijgt-jouw-hond-een-ijsje/

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page