top of page

Aangenaam kennis te maken

Honden en katten zijn van nature niet altijd even goede vrienden. Echter als je de tijd neemt om de dieren rustig en stapsgewijs aan elkaar te introduceren kunnen er hele mooie vriendschappen ontstaan.

Als je een kat en een hond met elkaar wil laten kennismaken is het belangrijk om hier de tijd voor te nemen en ze in kleine stapjes aan elkaar te introduceren. Stop de dieren in elk geval niet gewoon in een zelfde ruimte in de hoop dat het goed gaat. De kans is dan namelijk groot dat het mis gaat tussen de twee dieren.

Neem eerst een week of twee de tijd om de nieuwe huisgenoot aan zijn omgeving te laten wennen. Houdt de dieren gedurende deze periode in aparte kamers.

Ondertussen kan je de dieren aan elkaars geur laten wennen door regelmatig het nieuwe dier aaien en je handen laten ruiken aan de ander, vervolgens doe je dit ook andersom. Ook kan je de dieren aaien met een handdoek en deze dan bij de ander in de mand/bench leggen.

Is de nieuwe huisgenoot gewend aan zijn nieuwe omgeving en hebben beide dieren aan elkaars geur kunnen wennen, dan kan je verder gaan met de kennismaking aan de hand van de volgende stappen. 1). Zorg er bij de eerste kennismaking voor dat de dieren niet direct bij elkaar kunnen komen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een ren of bench 2). Als de eerste kennismaking goed gaat kan je de dieren gecontroleerd los laten bij elkaar. Houd deze momenten kort en zorg voor positieve ervaringen. Herhaal dit meerdere keren op verschillende momenten van de dag. 3). Geef de dieren na een eerste wenperiode in dezelfde ruimte te eten. 4). Zorg voor vluchtopties voor de dieren zodat ze weg kunnen bij de ander mochten ze dat willen/nodig vinden. 5). Houd je trainingsmomenten in het begin kort en herhaal ze regelmatig. 6). Laat de dieren niet alleen in dezelfde ruimte, zeker niet in het begin. Sommige dieren kan je op een gegeven moment wel bij elkaar laten echter de veiligste optie is altijd om ze in jouw afwezigheid gescheiden van elkaar te houden.

Hoelang het duurt voordat de dieren aan elkaar gewent zijn is afhankelijk van de dieren zelf en de mate van positieve ervaringen.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page