top of page

Die ene druppel die de emmer doet overlopen.

Je schrikt wakker en ziet dat je je verslapen hebt⏰. Snel schiet je uit bed om je je als een speer te douchen en aan te kleden.

Net als je onder de warme douche staat wordt het water opeens ijskoud🚿😱......Nee hé, weer die storing in de kachel. Moet je vandaag ook nog eens de verwarmingsmonteur gaan bellen, alsof er niet genoeg op dat to-do lijstje staat.

Je spoelt je snel af onder de koude douche en kleed je aan. Vlug een ontbijtje met een een bakje koffie☕🍳

Ondertussen komt de hond🐶 nog even goede morgen zeggen en duwt met zijn snuit tegen je arm. Plons💦......daar gaat je koffie, zo over de schone broek die je net hebt aangetrokken. Nu moet je je weer omkleden en je bent al te laat. ⏰😣😧

Je begint je inmiddels behoorlijk gestresst te voelen door al deze gebeurtenissen, geen lekker begin van de dag.

Na nog een snelle wandeling met de hond, stap je gehaast in de auto🚗 en race je zo snel mogelijk naar het werk. Natuurlijk was er vandaag onderweg file waardoor je nog later op het werk aan bent gekomen.

Wanneer je binnenkomt begroet je baas je met de zin: "Zo lekker uitgeslapen dat je zo laat binnenkomt!!!"😴

Het wordt je allemaal even teveel en je wordt emotioneel 😢 of zelfs boos 😠😠

Je baas snapt er niks van, zo reageer je normaal nooit??? 😖😨

Het was de opeenstapeling van gebeurtenissen die er voor zorgde dat je zo emotioneel of fel reageerde. Alle situaties van die ochtend op zichzelf zouden vervelend zijn geweest maar zouden niet voor zorgen voor zo'n heftige reactie. Allemaal bij elkaar opgeteld was het op dat moment gewoon even teveel.

Dit alles gebeurd ook bij onze honden als prikkels zich opstapelen. Dit heet trigger stacking. Hierover geven honden niet altijd even duidelijke signalen af, waardoor eigenaren compleet verrast kunnen worden door het gedrag van hun hond.

Zorg ervoor dat je weet wat jouw hond prikkelt en houdt hier rekening mee. Probeer het opbouwen van prikkels te voorkomen door rekening te houden met de grenzen van je hond en je hond voldoende rust en regelmaat te bieden.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page