top of page

Wil jij je hond een ijsje geven?

Geen probleem....... zolang deze zo gemaakt is dat de hond eraan kan likken en hem niet in een keer wegschrokt.

Als het hondenijsje te snel gegeten/weggeschrokt wordt loopt je hond gevaar op een maagtorsie. Veel honden kunnen door de klont ijs die opeens op de maag komt te liggen ook last krijgen van diarree en/of buikpijn.

Maak je ijsje bijvoorbeeld in een Kong, siliconen ijsblokjesvorm of ander vulbaar hondenspeeltje. Een bijkomend voordeel is dat de honden er vaak ook langer mee doen op deze manier.

Door het voer van de hond in de speeltjes te doen geeft dit de hond een extra mentale uitdaging (verrijking) doordat hij/zij moet bedenken hoe het voer eruit kan, daarnaast is de hond veel langer bezig met zijn/haar maaltijd/ijsje.

Wij hebben op de foto's 3 soorten ijsjes.

De eerste is gemaakt door een siliconen ijsblokmal te vullen met vers vlees en deze in de vriezer te leggen.

Het tweede ijsje hebben we gemaakt door eerst brokken in de vormpjes te doen, daarna een beetje water toe te voegen en deze in de vriezer te leggen.De brokken zuigen zichzelf vol met water voor ze bevriezen en voila de maaltijd van je hond is omgetoverd in een ijsje.

Het laatste ijsje is een speciaal hondenijsje in bakjes verkrijgbaar, dit soort ijsjes zijn geschikt voor honden die niet meteen de verpakking mee opschrokken maar rustig het bakje leeglikken. Deze ijsjes zijn verkrijgbaar in meerdere smaken.

Meer weten over de do’s en don’ts van hondenijsjes……. Doggo heeft hier het volgende artikel over geschreven;

https://www.doggo.nl/…/honden-v…/krijgt-jouw-hond-een-ijsje/

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page