top of page

En toen ontplofte er iets!!!!

Na een extreem warme dag zaten we in de tuin te genieten van een heerlijke zomeravond. De voorspelde onweersbui leek net aan ons voorbij te zijn getrokken. Het enige wat wij van de storm mee kregen was een verkoelende wind en een paar schitterende flitsen in de lucht. De laatste flits was nog geen minuut geleden toen er opeens een harde knal te horen was. Ik keek op in de richting waar het geluid vandaag kwam en zag aan het eind van de straat een enorme zwarte rookpluim optrekken. Zo een die je altijd in tekenfilms ziet met een steeds breder wordende pluim erboven. Nog geen seconde later hoor ik mijn jongste zoon roepen dat alle stroom uitgevallen is. Paniek natuurlijk want de playstation deed het niet meer 😂😂 Binnen no time liep de hele buurt uit en ontstond er toch wel een vorm van opwinding. Wat was er toch aan de hand?? Wat was die knal gevolgd door een zwarte rookpluim?? Terwijl manlief informatie verzamelde en uitwisselde met de buren checkte ik hoe mijn hond Zola was. Zola is een gevoelige hond die snel angstig gedrag kan vertonen. Gelukkig hebben we omgaan met harde knallen en onverwachte geluiden goed getraind en was ze meer dan ok.......ze zat zelfs te wachten op haar beloning, harde knallen💣💥 zijn voor Zola namelijk een voorspeller geworden dat er iets lekkers en/of leuks komt. Na gerustgesteld te zijn dat Zola geen last had van de hectiek en schrik van de knal, heb ik haar beloond voor haar rustige gedrag. Daarna ben ik er met manlief en een aantal buren uit gelopen om te zien wat er aan de hand was en of de rest van de buren in de straat ok waren, of dat er misschien iemand hulp nodig had. De buren waren ok net als mijn ouders (die wonen verder op in de straat nog dichterbij de knal). We liepen door naar de andere buurman om te zien of we iets konden doen om te helpen (alle koelingen vol met dat heerlijke Puflukse fruit zaten zonder stroom😨🍒🍓). Zoonlief en Zola zaten ondertussen thuis op ons wachten. We leerden al snel dat de knal een ontploffing was in de stroomcentrale aan het eind van de straat. De hele regio zat zonder stroom. Er kwam een massa aan mensen op het plaats delict af om de zogenaamde ramptoerist uit te hangen. Zoals dat in kleine dorpen gaat zag iedereen allerlei bekende, werd er informatie uitgewisseld en even gezellig bijgekletst, gegrapt en gelachen. Er waren een aantal baasjes die met hun honden eruit liepen om te kijken wat er aan de hand was. Deze hondjes zie ik vaker tijdens dorpsevenemten en op drukke plekken. Deze honden zag ik dan ook merendeels heerlijk snuffelen, genieten van de temperatuur die zakte en genieten van de aandacht van aanwezig publiek. Waar ik me aan stoorde waren de mensen "opeens" met hun hond gingen wandelen. Mensen die je anders nooit de hond ziet uitlaten, waarvan duidelijk aan de honden te zien was dat ze niet veel van het terrein af komen. Je zag bij veel van deze honden stressignalen. Ze vonden de drukte, de menigte en onbekende omgeving maar niks. Deze baasjes hadden helemaal geen tijd om naar hun honden te kijken. Ze waren druk bezig met de gevolgen van de explosie bekijken. Ik zag de honden meerdere keren contact zoeken en steun zoeken bij hun eigenaar zonder resultaat natuurlijk want de baasjes lette niet op de honden. Waarom?????!!!! Wat bezielt deze baasjes om hun hond mee te nemen en in een voor de hond stressvolle situatie te zetten, waarbij ze zelf geen aandacht hebben voor de hond. Is het zodat je een smoesje hebt om ramptoerist uit te hangen?? Om mooi weer te spelen naar de buitenwereld dat je je hond uitlaat??? Zouden deze baasjes echt zo naïef zijn dat ze niet door hebben wat ze hun hond aandoen??

Ik voelde een tweede explosie aankomen, die van mij!!!! Snel besloot ik om me te focussen op de positieve dingen die zag of beter gezegd juist niet zag.

Want gelukkig waren er ook heel veel wijze baasjes die hun honden thuis hadden gelaten. Deze baasjes zag ik later op de avond toen de drukte was weggeëbt hun honden uitlaten.

Wat ik probeer duidelijk te maken is dat er best honden zijn die je werkelijk overal mee naartoe kan nemen zonder dat dit hun welzijn aantast, echter vinden de meeste van onze viervoeter deze situaties helemaal niet leuk.Wees een wijze baas en bedenk of het wel verstandig is de hond mee te nemen voor je ergens naartoe gaat.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page