top of page

Mag jouw hond weleens kiezen??

Als hondeneigenaren beslissen wij veel voor onze viervoeters. Wij bepalen wanneer we gaan wandelen, wanneer de hond eten krijgt, wanneer en wat voor spelletje we met de hond gaan doen, welke kant we oplopen tijdens een wandeling, wat voor snacks de hond krijgt, enz. Toch is het goed om je hond ook regelmatig keuzes te geven. Zo zou je tijdens een wandeling bij een kruispunt eens stil kunnen gaan staan en aan je hond vragen welke kant hij/zij op wil. Of je kan meerdere spelletjes op een rij leggen en de hond laten kiezen welk spel hij/zij wil spelen. Je kan zelfs aan je hond vragen welke snacks hij/zij die dag het liefst wil hebben, door ze op een rijtje te leggen en de hond toestemming geven een van de snacks te pakken. Door je hond regelmatig zelf keuzes te laten maken groeit zijn/haar zelfvertrouwen, vergroot je het welzijn van je hond en verhoog je de algehele kwaliteit van het leven van je hond. Ook hebben meerdere onderzoeken aangetoond dat de mogelijkheid keuzes te maken je hond gelukkiger en slimmer maakt. Door altijd maar alles voor je hond te beslissen en hem/haar nooit de vrijheid te geven keuzes te maken maak je je hond passief. Een hond die passief is laat uit zichzelf weinig/minder tot geen gedraging zien en is over het algemeen ongelukkiger dan een hond die regelmatige keuze vrijheid heeft. Wil je meer weten over hoe en waarom het belangrijk is je hond keuzes te laten maken? Lees dan het onderstaande artikel van doggo. https://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/redenen-om-je-hond-zelf-keuzes-te-laten-maken/

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page