top of page

Het gevaar van kastanjes.


De bossen liggen er weer vol mee de wilde kastanjes. Deze kastanjes zijn giftig voor onze honden.

Wilde kastanjes bevatten saponinen. Saponinen zijn stoffen die de slijmvliezen gaan irriteren, maag- en darmklachten en/of koorts kunnen veroorzaken.Daarnaast kunnen er in ernstige gevallen neurologische problemen ontstaan zoals verwardheid, epilepsie en extreme opwinding.

Net als bij de eikels zijn de bladeren van de paardenkastanje ook giftig.

Wilde kastanjes dienen niet verward te worden met Tamme kastanjes.

Tamme kastanjes mogen in principe wel gegeten worden, echter is dit ook niet zonder risico. Als je hond een kastanje in zijn geheel inslikt, kan deze verstopping veroorzaken. Verstopping is te herkennen aan het niet meer kunnen poepen, verminderde tot geen eetlust, een opgezette buik en/of onrustig gedrag.

Wees een wijze baas en houd je hond veilig.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page