top of page

De kerstboom opzetten met de hond.

Langzaam maar zeker zie je ze op steeds meer plekken verschijnen. Bont versierde kerstbomen 🎄 Voor onze honden kan het best raar, spannend of zelfs eng zijn als er opeens zo'n lichtgevend 💡 ding met allerlei ornamenten erin in de kamer staat.

Om te voorkomen dat je hond uit conflict of enthousiasme tegen de oh zo zorgvuldig versierde boom opspringt is het verstandig om het opbouwen en versieren van de boom in kleine stapjes aan de hond te introduceren.

Laat de kerstboom eerst in de tuin of woonkamer liggen zodat de hond de boom kan besnuffelen en inspecteren. Zodra je hond bij de boom wegloopt en deze begint te negeren kan je dit gedrag belonen.

De volgende stap is dat we de boom op de gewenste plek neerzetten. Doe dit terwijl de hond in een andere ruimte is zodat hij/zij niet gestimuleerd wordt interactie aan te gaan met de boom omdat wij ermee aan het sjouwen zijn. Laat de hond weer in de betreffende ruimte en laat hem/haar wennen aan het "nieuwe voorwerp" in huis. Beloon hierbij al het gewenste gedrag.

Dit proces kan met de ene hond binnen een dag plaats vinden waar de andere hond misschien een paar dagen aan de "kale" boom 🌲 moet wennen.

Pas als de hond helemaal ok is met het feit dat er opeens een boom in de kamer staat begin je met het versieren van de boom. Doe dit terwijl de hond in de kamer is en het proces van de steeds drukker wordende boom kan volgen. Om te voorkomen dat de hond zich gaat "bemoeien" met het versieren van de boom kan je hem/haar op zijn vertrouwde plekje (dus de bench of mand) een met lekkers gevuld speeltje of een lekkere kluif geven waar de hond zichzelf mee bezig kan houden.

De hond leert zo dat de kerstboom er gewoon bij hoort in huis en hij/zij hier niks mee hoeft te doen.

Let er altijd op dat je geen kerstballen of versiering ophangt op een hoogte waar hij/zij erbij kan om deze eraf te trekken als je een hond hebt die graag met vanalles speelt en gebruik bij voorkeur onbreekbare ballen en versieringen lager in de boom. Als je cadeautjes onder de boom plaatst zorg er dan voor dat je hond hier niet bij kan. Zo houd je het zo veilig mogelijk voor je hond.

Geniet van het samen opzetten van de kerstboom🎄🐾🐶

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page