top of page

5 Wintertips van DogSkills.

1. Loop niet met je hond over ijs. Ijs kan scherpe randen bevatten die poten

van je hond kunnen snijden. Ook kan je hond uitglijden op het ijs en hierbij gewrichten, spieren en/of pezen blesseren.

2. Pas op met sneeuw, sneeuw kan tussen de voetzooltjes samenklonteren aan de vacht. Hierdoor kunnen sneetjes, wondjes en/of kloven ontstaan. Smeer de poten van je hond eventueel in met een speciale beschermde balsem voor het wandelen.

3. Kijk uit met strooizout. Strooizout kan de huid uitdrogen en irritatie veroorzaken. Daarnaast kan een hond zoutvergiftiging oplopen als hij/zij na een wandeling zijn poten aflikt. Maak de poten van je hond daarom na het wandelen altijd goed schoon met een vochtige doek en laat je hond niet drinken van plassen gesmolten ijs.

4. Doe je hond indien nodig een jasje aan. Vooral jonge pups, kortharige rassen, oudere en zieke honden kunnen hier veel baat bij hebben.

5. Maak bij extreem lage temperaturen meerdere korte wandelingen ipv een lange. Zo voorkom je dat je hond te lang aan de kou wordt blootgesteld en voorkom je onderkoeling. Daarnaast kan je Hersenwerkjes inzetten om de hond meer mentale uitdaging te bieden als aanvulling op de kortere wandelingen.

Wees een wijze baas en houd je hond veilig.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page