top of page

Trekspelletjes

Samen met je hond een trekspelletje spelen is niet alleen leuk maar ook nuttig.

Zo leert je hond zijn sociale vaardigheden te verbeteren tijdens spel, kan spel dienen als beloning of afleiding, kan spel het zelfvertrouwen van je hond vergroten en spel versterkt de band met je hond.

Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten met het spelen van een trekspel met je hond.

1. Het speeltje dient veilig te zijn voor de hond en is het belangrijk dat deze groot genoeg is om samen vast te houden. 2. Het spel dient in een veilige omgeving plaats te vinden, let er hierbij ook op dat de ondergrond waar je op speelt niet glad is zodat je voorkomt dat je hond (of jij zelf) blessures oploopt. 3. Speel niet binnen 2 uur na het eten of 1 uur voor het eten. Dit om de kans op een maagtorsie te voorkomen. 4. Zorg ervoor dat als je aangelijnd speelt je de lijn goed opbost zodat deze de hond niet hindert. 5. Nodig de hond uit tot spel en laat de hond het spel niet afdwingen door hem het speeltje uit de handen te laten grijpen. 6. Pas op met zelf aan het speeltje te trekken maar laat de hond de druk bepalen en houd het speeltje voornamelijk alleen iets tegen. 7. Zorg ervoor dat je het speeltje niet te hoog houd (in het verlengde van de rug is een mooie hoogte) zodat de hond zijn nek niet verkeerd belast. 8. Laat je hond af en toe "winnen", dit vergroot het spelplezier en zelfvertrouwen van de hond. 9. Zorg voor een duidelijk eindsignaal zodat de hond weet dat het spelletje is afgelopen. 10. Laat kinderen geen trekspelletjes spelen met de hond.

Veel speelplezier allemaal🐾

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page