top of page

Beloningen.

Belonen is zoveel meer dan alleen je hond voertjes geven voor gewenst gedrag.

Er zijn verschillende type beloningen, denk hierbij aan eten, jagen, spelen, vangen, los van de lijn rennen enz. De lijst met mogelijke beloningen is eindeloos lang.

Elke beloning heeft zijn eigen waarde voor je hond, zo zal de ene hond een beloning met spel waardevoller vinden als een beloning met voer en andersom. Expert worden op het gebied van waardebepaling van een beloningen voor jouw hond is dus cruciaal als je er zeker van wil zijn dat je hond het ook als een krachtige beloning ervaart.

Maak eens een lijst van wat jouw hond als beloningen ervaart en welke zijn voorkeur hebben. Dit kan wisselen afhankelijk van de omgeving waar je je bevind met je hond.

Experimenteer met de voorkeuren van je hond in diverse omgevingen en probeer er op speelse wijze achter te komen wat de favoriete beloning is van je hond in deze omgevingen.

Laat je hond zo eens zelf kiezen tussen twee soorten voertjes, welk voertje gaat de voorkeur naar uit? Maak je niet druk als de keuze van je hond niet voldoet aan je verwachtingen, dit leer je vanzelf door te oefenen en je hond goed te observeren.

Wat is de favoriete beloning van jouw hond?

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page