top of page

Dagboek bijhouden.

Heb jij moeite om de vooruitgangen te zien in de opvoeding van je hond?

Het bijhouden van een dagboek is een super handig hulpmiddel om de vooruitgangen die je met de opvoeding van je hond behaald bij te houden en maakt dat je de vooruitgang eerder zal zien. Het zet aan om naar je eigen vaardigheden te kijken en je ze ziet wat je zwakke punten nog zijn. Dit heb je nodig om jezelf doelen te kunnen stellen.

Schrijf tijdens en na elke oefensessie op hoe het ging, wat verbeterd kan worden en (als je op dat punt in je training bent) kan je de moeilijkheidsgraad van diverse omgevingen goed bijhouden en zien waar de grens op dat moment ligt. Maak een plan; bedenk wat je wilt gaan doen, plan het in, doe het en kijk eens kritisch naar hoe het ging.

Schrijf op wat je daadwerkelijk gaat doen en doe dat dan ook. Een plan maakt het mogelijk je echt te focussen en het helpt je te zien hoe ver je bent gekomen in het behalen van resultaten, het is heel makkelijk om behaalde doelen te vergeten als je ze niet opschrijft.

Door de vooruitgangen in een dagboek goed bij te houden zul je meer van je hond en zijn/haar groei genieten en op een positievere manier met je hond kunnen werken.

Focus op de succesvolle vooruitgangen die je behaalt hebt, vier deze en maak vervolgens plannen om de ‘mindere’ punten te oefenen en ook hierin vooruitgang te boeken.

Houd plezier in het opvoeden van je hond en bijt je niet vast in wat niet goed gaat maar kijk ook vooral naar wat je samen al bereikt hebt.

Bereik samen met je hond op een positieve manier de top 🐾❤

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page