top of page

Watervergiftiging.

De afgelopen tijd hebben we op onze facebook pagina een aantal posts geplaatst over waterspellen. Waterspellen zijn een geweldige manier om je hond te helpen af te koelen en om leuk met je hond bezig te zijn op dagen dat het te warm is om te wandelen in de middag. Toch zijn er nog wat aandachtspunten waar we op moeten we letten bij wateractiviteiten met onze honden. Een daarvan is dat we moeten opletten hoeveel water onze honden tijdens deze spellen binnen krijgen. Soms krijgen honden tijdens het spelen, zoveel water binnen dat er een watervergiftiging kan ontstaan.

Watervergiftiging is een serieuze, soms zelfs levensbedreigende aandoening! Wanneer een hond meer water binnenkrijgt dan het lichaam kan verwerken, raakt het bloed en andere lichaamseigen stoffen verdund, daardoor kan onder andere de zoutbalans in het lichaam verstoord kan raken.

Signalen die kunnen duiden op watervergiftiging zijn o.a.: - Wankel lopen - Heftig braken - Opgezette buik - Bleke slijmvliezen - Zwakte/sloomheid - Heftig speekselen - Verwijde pupillen - Soms krijgen honden zelfs toevallen

Heb je het vermoeden dat je hond watervergiftiging heeft opgelopen neem dan direct contact op met je dierenarts.

Wees een wijze baas en speel waterspellen dus niet te lang en vaak achter elkaar met je hond, maar bied ze met mate aan.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page