top of page

Badje aanleren

Komende week voorspellen ze dat het weer behoorlijk warm gaat worden. Het is dan erg leuk om waterspelletjes te spelen met je hond zodat je wat mentale uitdaging en verkoeling kan bieden aan je hond. Je vult vol goede moed je badje met water. Maar dan komt het, je hond weigert om in het badje te stappen. Daar sta je dan met je goede intenties. Vaak wordt vergeten dat het in een badje met water stappen eerst aangeleerd moet worden bij veel honden. Hieronder leggen wij uit hoe je in kleine stapjes een opblaasbaar badje (van de action) kan aanleren aan je hond. Stap 1). Vouw het badje uit, leg hem zo plat mogelijk en strooi wat voertjes op het badje. Stap 2). Vouw de randen van het badje iets op en strooi weer voertjes op het badje. Stap 3). Blaas de eerste rand van het badje nu een beetje op en strooi weer wat voertjes in het badje. Stap 4). Blaas de eerste rand nu helemaal stevig op en strooi weer wat voertjes in het badje. Stap 5). Breid langzaam uit naar het opblazen van de andere 2 randen zoals hierboven beschreven bij de vorige stappen. Stap 6). Vul het badje met een super klein laagje water en strooi wat voertjes in het badje (mocht je met bakjes of vormpjes willen gaan werken in het water dan voeg je deze bij deze stap toe). Stap 7). Voeg in kleine stapjes steeds een beetje meer water toe. Voor sommige honden hoeven niet alle randen opgeblazen te worden. Kijk naar het formaat van je hond en zorg dat de instaphoogte niet hoger is als de knie hoogte van je hond. Dwing je hond nooit om in het badje te gaan!! Je hond bepaalt of hij het durft/leuk vind of niet. Neem de tijd voor het aanleren van het in het badje stappen en verspreid het aanleren van de verschillende fases zo nodig over meerdere dagen of zelfs weken. Wil je hond echt (nog) niet in het badje stappen dan is voor veel honden het spel met een natte handdoek een goed alternatief (zie album spelideeen voor uitleg van dit spel). Veel waterplezier gewenst.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page