top of page

Paaldansen

Zola is groot fan van snuffelbomen. Helaas hebben wij thuis geen boom in de tuin die hiervoor geschikt is.

Wel hebben we een mooie paal van de overkapping waar Zola vrij omheen kan lopen als we de stoelen even opzij zetten.

Hier hebben we een lange snuffelvlecht omheen gewikkeld en vastgeknoopt met als resultaat een snuffelspel waarbij om de paal gesnuffeld kan worden.

Stappenplan; 1). Laat de hond kennismaken met de snuffelvlecht los van de paal. 2). Wikkel de vlecht (losjes) om de paal op neushoogte van de hond en laat de hond nogmaals kennismaken met het materiaal. 3). Leg wat voertjes makkelijk vindbaar op de gewikkelde vlecht. 4). Verstop de voertjes in kleine stapjes steeds dieper tussen de gewikkelde vlecht.

Let op. Zorg ervoor dat als je dit spel gaat spelen de hond fysiek in orde is. De hond zal namelijk goed met zijn kop, nek en schouders moeten kunnen draaien om bij de voertjes te kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om het spel niet te hoog of te laag op te hangen, maar deze op neushoogte van de betreffende hond aan te bieden.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page