top of page

Mogen honden Pompoen eten?

Het is weer herfst en dat betekent tijd voor de pompoenen.

Dat pompoen super gezond is voor mensen weten we inmiddels al een tijdje, maar wist je ook dat pompoen heel gezond is voor onze viervoeters??

In pompoen zitten veel gezonde vitamines en mineralen. Daarnaast zijn pompoenen een grote bron van vezels en bevatten ze weinig vet. Hierdoor is pompoen een zeer geschikt tussendoortje en/of aanvulling op de voeding van je hond.

De grote hoeveelheid vezels en mineralen in pompoenen kunnen je hond ook helpen als hij/zij last heeft van diarree of verstopping (let op bij aanhoudende diarree of verstopping altijd contact op nemen met je dierenarts!).

Een hond mag dus pompoen eten. Op het internet vind je allerlei recepten om honden pompoenkoekjes te maken, maar je kan het natuurlijk ook gewoon gekookt of gepureerd geven. Het is wel altijd raadzaam op te letten of jouw hond wel goed reageert op pompoen sommige honden verdragen pompoen nu eenmaal minder goed als andere.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page