top of page

Het gevaar van kastanjes.

Je komt ze deze tijd van het jaar overal tegen, wilde kastanjes. Wilde kastanjes zijn giftig voor onze honden. Wilde kastanjes bevatten namelijk saponinen. Saponinen zijn stoffen die de slijmvliezen kunnen gaan irriteren, maag- en darmklachten en/of koorts kunnen veroorzaken. Symptomen die hierbij vertoont kunnen worden zijn o.a. braken, diarree, veel plassen en/of gebrek aan eetlust Daarnaast kunnen er in ernstige gevallen zelfs neurologische problemen ontstaan zoals verwardheid, epilepsie en extreme opwinding. Wilde kastanjes dienen niet verward te worden met Tamme kastanjes. Tamme kastanjes mogen in principe wel gegeten worden, echter is dit ook niet zonder risico. Als je hond een kastanje in zijn geheel inslikt, kan deze verstopping veroorzaken. Verstopping is te herkennen aan het niet meer kunnen poepen, verminderde tot geen eetlust, een opgezette buik en/of onrustig gedrag. Vermoed jij dat je hond ziek is door het eten van Kastanjes neem dan altijd contact op met je dierenarts. Wees een wijze baas en houd je hond veilig.

Foto credits; pxhere.com

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page