top of page

Trixie Gambling Tower

Dit is een vast spel met meerdere onderdelen en waarbij de hond meerdere handelingen moet verrichten. Deze moeten eerst apart van elkaar worden aangeleerd wil je hond dit spel kunnen spelen. Maar hoe doe je dat?

Hieronder beschrijven we in een stappenplan hoe je deze onderdelen en handelingen aan je hond kan leren.

Wil je graag een keer uitproberen of jouw hond dit spel (of een van de vele andere aanwezige spellen) leuk vind en deze onder begeleiding (gedeeltelijk) aanleren?? Kom dan op 1 oktober tussen 14.00 en 17.00 uur naar ons Hersenwerkplein bij Dierspecialist Maas&Waal in Druten en maak gratis kennis met Hersenwerk.

De dopjes: 1)Laat de hond kennismaken met de lege puzzel 2) Haal de onderdelen uit de puzzel en leg wat voertjes in de lege gaten 3) Leg wat voertjes in de gaten en plaats één dop half over het gat 4)Leg wat voertjes in de gaten en plaats één dop steeds verder over het gat totdat je de dop rechtop over het gat kan leggen 5) Voeg één voor één de andere doppen toe

Touwtje trekken: 1) Laat de hond kennismaken met de schuif met het touwtje 2) Neem het schijfje tussen de handen zodat hij net niet valt (het moet direct vallen zodra de hond met zijn neus in de buurt komt) en leg er voertjes bovenop 3) Bied de schijf tussen je handen met het touwtje naar de neus van de hond toe gericht aan, zodra de hond met zijn neus naar het schijfje gaat, valt de schijf met de voertjes op de grond. Herhaal dit een aantal keer. 4)Stop nu het schijfje steeds verder tussen je handen, zodat de hond iets meer moeite moet doen om het schijfje eruit te trekken, de voertjes verdwijnen ook steeds verder mee tussen de handen. Herhaal ook dit meerdere keren. 5) Stop nu het schijfje helemaal tussen je handen met de voertjes er weer bovenop 6) Snapt je hond het touwtje trekken, biedt je handen met het schijfje dan steeds rechter aan totdat de hond dezelfde trekbeweging kan maken als in het spel.

Schijfjes trekken: 1) Haal de doppen uit het spel 2) Laat de hond kennismaken met de lege puzzelonderdelen 3) Leg één schijfje onderaan een klein stukje in de puzzel en leg de voertjes zo ver mogelijk op de rand, als de hond het schijfje een klein stukje verplaatst, moeten de voertjes er al uit vallen 4)Schuif weer alleen het onderste plankje erin, nu een stukje verder en leg de voertjes weer zo ver mogelijk op de rand 5) Herhaal de vorige stap en schuif en het schijfje steeds verder in de toren. 6) Zodra je hond het schijfje helemaal uit te toren kan trekken kan je op dezelfde manier als bij het eerste schijfje ook een tweede schijfje gaan toevoegen en daarna de derde.

Let op dat je de schijfjes allemaal apart opbouwt, ze verschillen van elkaar door de hoogte van waar de hond hem eruit moet trekken.

Gaat dit goed en heeft je hond alle onderdelen los van elkaar onder de knie dan kan je de onderdelen samen gaan aanbieden.

Veel puzzelplezier, Vicky Megens, DogSkills

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page