top of page

Trixie Poker Box


Dit is een vast spel met meerdere onderdelen en handelingen, deze moeten eerst apart van elkaar worden aangeleerd. Hieronder beschrijven we in een stappenplan hoe je deze handelingen en onderdelen aan je hond kan leren.

Begin met het demonteren van de puzzel zodat alle onderdelen eerst los van elkaar kunnen worden aangeleerd. Deksel optillen. 1)Laat de hond kennismaken met de lege puzzel 2) Neem de deksel in je handen met wat voertjes eronder en daag de hond uit om het touwtje vast te pakken, zodra de hond met zijn bek het touwtje vastpakt laat je de deksel vallen met voertjes op de grond. Herhaal dit totdat de hond het touwtje keer op keer in zijn bek pakt om deze van de handen af te tillen. Als je hond moeite heeft het touwtje vast te pakken kan je hier een extra stuk fleece aanknopen waar de hond aan kan trekken. 3) Leg wat voertjes in de box en plaats de deksel op de box. Bied deze eerst aan vanuit de handen. 4) Als de hond de deksel van de box aftilt terwijl je deze aanbied vanuit je handen ga je de box aanbieden terwijl deze op de grond staat.

Laatje open trekken. 1) Laat de hond kennismaken met het laatje met het touwtje 2) Neem het laatje tussen de handen zodat hij net niet valt en leg er voertjes in (het moet direct vallen zodra de hond met zijn bek het touw vastpakt, gebruik ook hier eventueel een extra stuk fleece) 3) Bied de lade tussen je handen met het touwtje naar de neus van de hond toe gericht aan, zodra de hond met zijn bak het touwtje vastpakt, valt deze met de voertjes op de grond. Herhaal dit een aantal keer. 4)Stop nu het laatje steeds verder tussen je handen , zodat de hond iets meer moeite moet doen om het laatje eruit te trekken, de voertjes verdwijnen ook steeds verder mee tussen de handen. Herhaal ook dit meerdere keren. 5) Stop nu het laatje helemaal tussen je handen met de voertjes er weer in 6) Snapt je hond het touwtje trekken, biedt je handen met het laatje dan steeds rechter aan totdat de hond dezelfde trekbeweging kan maken als in het spel. 7) Stop de lade in het spel en biedt deze eerst aan vanuit de handen, gaat dit goed dan kan je de box met lade gaan aanbieden terwijl deze op de grond staat

Klepje open duwen. 1) Laat de hond kennismaken met de lege puzzel 2) Laat het klepje open staan en leg wat voertjes in de box 3) Vouw het klepje een klein stukje dicht met voertjes in de box, dit kan door met de vingers de klep een stukje open te houden of door een voertje tussen de klep en de box te leggen 4) Verklein de opening van de klep in kleine stapjes net zolang tot je de klep dicht kan aanbieden en de hond deze met zijn snuit open duwt.

Deksel schuiven. 1) Laat de hond kennismaken met de lege puzzel 2) Leg wat voertjes in de box en plaats de schuifdeksel voor maximaal ¾ over de box 3) Schuif met kleine stapjes tegelijk de deksel steeds verder over de bak met voertjes totdat je deze helemaal dicht kan schuiven en de hond deze met zijn neus eraf kan schuiven Gaat dit goed en heeft je hond alle onderdelen los van elkaar onder de knie dan kan je de onderdelen een voor een weer in de puzzelframe monteren en samen gaan aanbieden.

Veel puzzelplezier.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page