top of page

Het gevaar van strooizout

Om gladde wegen te voorkomen wordt er deze dagen volop zout gestrooid op onze wegen. Onze honden lopen hier met hun blote pootjes overheen waardoor het zout onder de poten van de honden blijft zitten. Het is belangrijk dat dit bij thuiskomst goed schoon gemaakt wordt, om te voorkomen dat ze het binnen krijgen als ze aan hun poten likken na een wandeling. Zoutvergiftiging door strooizout (Pekel) bij honden is een groot risico.

Symptomen van Zoutvergiftiging kunnen zijn; Rusteloos, prikkelbaar of juist sloom Spiertrekkingen / toevallen Verhoogde temperatuur Veel plassen en drinken Versnelde ademhaling en hartslag Hartritmestoornissen

Vermoed je dat je hond zoutvergiftiging heeft opgelopen neem dan altijd contact op met je dierenarts.

Puplace.net meld dat de hoeveelheid zout die een hond fataal kan worden ligt tussen 1,9 en 3,7 gram zout per kg hond, en dat de klachten tot 72 uur na inname kunnen beginnen op te treden.

Maak de poten van je hond na een wandeling dus altijd goed schoon en voorkom zoutvergiftiging.

Wees een wijze baas en houd je hond veilig.

Enkel bericht: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page